"Zaklató vagyok" feliratú táblával kellett állnia a városközpontban

2014. április 14. 15:24

"Zaklató vagyok" felirattal a kezében kellett álldogálnia vasárnap több órán keresztül az Ohio állambeli South Euclid egyik utcasarkán egy férfinak, aki szerint az ügyében ítélő bíró igazságtalan büntetést szabott ki, és tönkretette az életét. A helyi sajtó szerint a 62 éves Edmond Aviv igyekezett figyelmen kívül hagyni a rövid performanszát méltató dudálásokat és a meg-megálló járókelőket.

 

"A bíró tönkretett engem. Ez egyáltalán nem igazságos" – hangoztatta az ohiói férfi.
Aviv ellen azért indult eljárás, mert a szomszédasszonya azt állította, hogy a férfi évek óta zaklatja őt és rokkant gyermekeit. A bíróságon Aviv nem ismerte el, de nem is tagadta az ellene felhozott vádakat.
Az ítélet részeként a férfinak öt órán át kellett maga előtt tartania a feliratot, amely szerint: "Zaklató vagyok. Rokkant gyerekekbe kötök bele, és intoleráns vagyok azokkal szemben, akik különböznek tőlem. A cselekedeteim nem tükröznek megbecsülést azon sokszínű South Euclid-i közösség iránt, amelyben élek." Avivot ezenkívül 15 napnyi börtönbüntetésre ítélte a bíróság, és a férfinak dühkezelési terápiára, valamint tanácsadásra kell járnia és egy bocsánatkérő levelet is kellett írnia szomszédasszonyának.
Sandra Prugh levélben számolt be a bíróságnak arról, hogy Aviv etnikai gyalázatnak nevezte őt, amikor örökbe fogadott fekete gyermekeit tartotta a karjában, számos alkalommal leköpte, rendszeresen kutyapiszkot dobott a fia autójának szélvédőjére, és egyszer ürülékkel kente össze a tolószékfeljárójukat.

(forrás: MTI)