Állami gyermekjóléti tisztviselők kampányt indítottak a prostitúciót célzó gyermekkereskedelem és gyermekpornográfia elleni küzdelem tudatosságának növeléséért.

– Senki nem fordíthatja el többé a fejét – mondta az Illinois állambeli Gyermek és Családügyi Főosztály vezetője, Bobbie Gregg egy sajtótájékoztatón Chicagóban.

A megyei és a szövetségi bűnüldöző hatóságok támogatásával Gregg azzal a kéréssel fordult a polgárokhoz, hogy értesítsék a hivatalos szerveket, ha arra gyanakodnak, hogy egy gyermek emberkereskedelem áldozatává vált. – Nem tudunk segíteni azoknak a gyermekeknek, akikről nincs tudomásunk – mondta Gregg.

– Az átlagembernek fogalma sincs, mennyire elterjedt bűncselekmény ez – tette hozzá az FBI irodavezető-helyettese, Ricardo Pagan, aki az Gyermekek Ellen Elkövetett Erőszakos Bűncselekmények Munkacsoport chicagói irodájának vezetője. – Az elrabolt gyermekek néha alig több mint 9 évesek.
Tom Dart, Cook megye sheriffje elmondta, az irodája több mint háromszáz fiatalkorút talált meg és mentett ki a 2012 októberében alapított Gyermekvédelmi Gyorsreagálású Egység indítása óta. – Elkerülhetetlen, hogy a közvélemény végre felébredjen – mondta Dart. – Segítségre van szükségünk, be kell vonnunk a polgárokat is.

Cook megye államügyésze, Anita Alvarez elmondta, 2010 óta az irodája 94 esetben emelt vádat szexuális célú gyermekkereskedelem miatt. Hozzátette, gyermekeket nem lehet vád alá helyezni prostitúció miatt, hiszen ők áldozatok és nem szándékos résztvevők. – Senki ne mondja nekünk, hogy egy 12 éves kislány magától lesz prostituált – mondta Alvarez.

(forrás:http://articles.chicagotribune.com/2014-05-20/news/chi-sex-trafficking-children-20140520_1_new-campaign-law-enforcement-child-protection)