Innen-onnan

2014. június 3. 9:17

Milyen veszélyes tartalmakkal találkoznak gyermekeink a neten?

Mindenki tisztában van azzal, hogy az interneten a fiatalok nem csak rajzfilmekkel és vicces oldalakkal találkoznak, de azt azért nem sejtenénk, hogy pontosan milyen tartalmakra is keresnek rá a telefonjukat bújva.

2014. június 3. 8:18

Titokba zárva élni

Fátylat a múltra, a fájdalmakat el kell felejteni – ez a leggyakoribb tanács, amit a gyermekkori szexuális bántalmazás áldozatai kapnak, akár a legmegértőbb barátaiktól is. Pedig a hazánkban minden tizedik gyereket érintő szexuális abúzus traumáján nem lehet csak úgy túllépni, egy ilyen sérülés egész életére megváltoztatja, deformálja az áldozatot. A traumából a beszélgetés, a titkok megtörése az egyetlen kivezető út. A Beszélj róla! projekt elindítói ehhez szeretnék megadni a kezdőlökést: egy olyan weboldalt hoztak létre ahol az áldozatok név nélkül megoszthatják egymással a történeteiket és azt, hogy hogyan küzdenek meg mindezzel.

2014. május 13. 10:44

Dühből ütöttem, ahogy anyám

A gyermekkori bántalmazás rengeteg káros hatással jár: azok a gyerekek, akiket rendszeresen megvernek, rosszabbul teljesítenek az iskolában, gyakrabban szoronganak és depressziósak, felnőve nagyobb eséllyel betegszenek meg tumoros vagy légzőszervi betegségekben, lesznek öngyilkosok, személyiségzavarosak, depressziósak. A generációkon átívelő láncot ráadásul nehéz megszakítani: a bántalmazott gyerekek felnőve gyakrabban lesznek maguk is bántalmazók vagy áldozatok.