Hírek

2014. június 25. 10:18

Nemzetközi gyermekvédelmi sporttalálkozó kezdődött Zánkán

Nemzetközi gyermekvédelmi sporttalálkozó kezdődött pénteken Zánkán, a rendezvényen öt ország állami gondozásban élő diákjai mérhetik össze képességeiket - mondta Nagy Anna külügyi szóvivő az MTI-nek.

2014. június 11. 11:47

Aktív család- és népesedési politikára van szükség

Aktív család- és népesedési politikára van szükség - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere június 9-én, a Lánchíd Rádiónak adott interjújában.

2014. június 11. 11:46

Több pénz jut a nyári gyerekétkeztetésre

A 240 milliós plusztámogatásnak hála idén nyáron 10 százalékkal több rászoruló gyermek kaphat napi egyszeri meleg ételt.

2014. június 4. 16:13

Negyvenezren ismerkedtek az igazságszolgáltatással a Nyitott bíróság programban

A Nyitott bíróság program 2012 novemberi indulása óta több mint negyvenezer általános, középiskolai és a felsőoktatásban tanuló diák vett részt az igazságszolgáltatást bemutató rendezvényeken - közölte az Országos Bírósági Hivatal (OBH) szerdán, amikor a programról tanácskoztak a Magyar Igazságügyi Akadémián.

2014. május 29. 8:52

Döntött az Ab: tényleg az üzemeltető felel a jogsértő kommentekért

Az Alkotmánybíróság (Ab) elutasította azt az alkotmányjogi panaszt, amelyet a Kúria kommentekkel összefüggő ítélete ellen nyújtottak be.

2014. május 27. 15:49

Google-felmérés: a régióban a magyarok használják a legtöbbet az okoseszközeiket

A Google reprezentatív felmérése szerint a régióban a magyarok használják leginkább az okostelefonjukat, táblagépüket.

2014. május 27. 15:46

A biztonságos netezésre oktat a gyermekmentő szolgálat weboldala

A biztonságos internetezésre tanítja a 4-8 éves gyerekeket játékosan és szórakoztatóan a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) új weboldala, amely a www.bibianeten.hu címen érhető el.

2014. május 26. 15:56

55 személyes dolog, amit tud(hat) önről a Facebook

Hogy a Facebook tudja a nevünket, az nem újdonság. A fejlesztések azonban abba az irányba mutatnak: a közösségi oldal hamarosan minden tevékenységünkről tudni fog, időnként anélkül is, hogy ezt közvetlenül megadnánk neki.

2014. május 26. 13:45

Ezer lámpás éjszakája az eltűnt gyermekekért

1979. május 25-én rejtélyes körülmények között eltűnt New Yorkban egy hatéves kisfiú, Etan Patz. Szülei az ő emlékére kezdeményezték az ENSZ-nél, hogy ezt a napot nyilvánítsák az eltűnt gyerekek világnapjává. Tegnap az ország kilenc városában emlékeztek az eltűnt gyermekekre. Magyarországon évente tíz-tizenkét ezer gyerek eltűnését jelentik be, közülük kilencven-száz nyomtalanul eltűnik. Budapesten jobb a helyzet.

2014. május 26. 8:12

A KIM feljelenti az egyik közösségi portált személyes adatokkal való visszaélés miatt

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) feljelenti az egyik közösségi portált személyes adattal való visszaélés bűncselekmény gyanúja miatt - jelentette be Balatoni Monika, a tárca társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.