Kimi
Kimi egy kedves, szerethető figura, akit a minisztérium azért keltett életre, hogy a jog és az igazságszolgáltatás gyakran rejtélyesnek és érthetetlennek tűnő világát érdekes és izgalmas játékok segítségével a gyermekek számára is kiismerhető és értelmezhető rendszerré tegye.
A Kimi mozaikszót a „Ki vagyok, mi vagyok?” kérdés rövidebb, gyermekközelibb megfogalmazása ihlette. Kimi, a gyermekbarát igazságszolgáltatás programjának védjegyévé vált, figurája alkalmas arra a figyelemfelhívásra, amely a társadalmi közöny leküzdését célozza meg.

Jogos a kérdés! – Együttműködés az egyszervolt.hu-val
A gyermekáldozatok hatékony védelme szempontjából alapvető fontosságú a minél szélesebb körű tájékoztatás. A szükséges információszolgáltatás hangsúlyos csatornái – alkalmazkodva a XXI. század kihívásaihoz – az online internetes felületek. Ehhez igazodva a gyermekbarát igazságszolgáltatás programja célul tűzte ki, hogy olyan internetes felületeket alakítson ki, amelyekkel a kisgyermekekhez és a felnőttekhez is szólni tud.
A minisztérium együttműködve az egyszervolt.hu munkatársaival 2012-ben útjára indította a „Jogos a kérdés” (www.jogosakerdes.hu) elnevezésű honlapot, annak érdekében, hogy közelebb hozza a gyermekekhez a jog és az igazságszolgáltatás világát. Meggyőződésünk, hogy a minél szélesebb körű tudás ismeretében megelőzhetővé válik az áldozattá válás, ezért fontosnak tartjuk, hogy az igazságszolgáltatás egy barátságosabb, ismerősebb közeg legyen a gyermekek számára. A honlapon Fogalomtár, történetek és játékok segítik a kisgyermekeket, hogy megismerkedjenek és megbarátkozzanak a jogszolgáltatás világával.  Kimi – aki a „ki, mi?” kérdések alapján kapta nevét -, a honlap házigazdája van segítségükre abban, hogy megismerjék, milyen jogaik és kötelességeik vannak, és megértsék azokat az alapvető fogalmakat és eljárásokat, amelyekkel az igazságszolgáltatás dolgozik, és amelyek rájuk is vonatkoznak. A látogatók folyamatos tájékoztatást kapnak a minisztérium aktuálisan futó projektjeiről, továbbá azokról a rendezvényekről, amelyeken a legtöbb esetben Kimi is megjelenik. Ezen kívül az oldalon nyereményjátékok, és pályázati kiírások ösztönzik a gyermekeket az ismeretanyag elsajátítására és az oldalon való aktivitásra. 

Kimi Facebook oldala
A KIM 2013-ban létrehozta Kimi Facebook oldalát, amely a 13 évesnél idősebb gyermekeket, illetve szüleiket szólítja meg. A gyermekek részére elhelyezett ismeretterjesztő tartalmak mellett egyben biztosítja a gyermekek szüleit, hogy a „jogos a kérdés” honlap egy jól kidolgozott program, amelyet a gyermekeik biztonságosan használhatnak.

Kimi és a Tappancs Magazin
Kimi 2013 szeptemberétől írott sajtón keresztül is segít abban, hogy a gyermekek jobban megismerjék jogaikat, és tisztában legyenek az igazságszolgáltatás alapvető működési mechanizmusaival. A Tappancs Magazin kiadója – a társadalmi szerepvállalás jegyében – úgy döntött, hogy külön rovatot biztosít Kiminek a havi rendszerességgel megjelenő Tappancs magazin elemi első és második osztályos tanulói számára. Kimi, a hasznos tudnivalók, tanulságos történetek mellett, kedves játékokkal is jelentkezik az újságban, annak érdekében, hogy a gyermekek érdeklődését minél jobban felkeltse az igazságszolgáltatás iránt.