HALIFAX, ÚJ-SKÓCIA – Egyedülálló törvényt hoztak Új-Skóciában az internetes zaklatás felszámolására, melyet először használnak Kanada határain túl is, hogy azonosítsák az internetes zaklatókat.

A CyberScan nevezetű egység szóvivője elmondta, az új-skóciai legfelső bíróság rendeletet adott ki a tartomány internetes biztonságról szóló törvényének értelmében, információ igénylésére a Google, Facebook, Instagram, Pinterest és Snapchat weboldalakról.

Roger Merrick, a tartomány közbiztonsági igazgatója szerint a rendelet értelmében olyan adatokat keresnek, melyekkel azonosítható a feltételezett zaklatók kiléte, beleértve lakcímeket, e-mail címeket, felhasználóneveket, felhasználói fiókok neveit és IP címeket.

Merrick hozzátette, hogy a rendelet a maga nemében egyedülálló Kanadában, hiszen Új-Skócia az első tartomány, ahol létezik internetes zaklatásra vonatkozó szabályozás.

Az ügy hátterében egy fiatal, halifaxi nő áll, aki feltehetően fenyegető és zaklató üzeneteket kapott ismeretlen személytől vagy személyektől, akiket a közösségi oldalakon használt felhasználói fiókjának meghekkelésével gyanúsítanak.

Merrick egyelőre több információt nem közölhet, mivel a nyomozás jelenleg is folyik, attól tart, a vádlott az adatok törlésébe kezdhet.

(forrás: http://globalnews.ca/news/1369212/new-cyberbullying-unit-seeks-facebook-google-data-to-identify-suspect/)