A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium az L-Tender Consulting Kft-vel együttműködésben indította útjára „Az Internet nem felejt” elnevezésű programot, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az internet (ezen belül kiemelten a közösségi oldalak) veszélyeire.

Annak érdekében, hogy az internetet biztonságosan tudják mindennapjaik során alkalmazni, elengedhetetlen, hogy alapos és átfogó ismeretekkel vértezzük fel őket. Ennek érdekében szeretnénk a Polgári Törvénykönyv erre vonatkozó rendelkezéseit megismertetni a diákokkal, különös tekintettel az internetes felhasználással kapcsolatos személyiségi és adatvédelmi kockázatokra.
 „Az internet nem felejt” elnevezésű program keretén belül, 2014. április elejéig az ország 19 megyéjében, valamint Budapesten 30 helyszínen megközelítőleg 3000 diákhoz jut el az előadás.
A kampány elindításának oka
Tény, hogy a mai tinédzserek már létezni is alig tudnak az internet nélkül – annak minden pozitívumával és árnyoldalával együtt. A statisztikák szerint évről évre nő Magyarországon a fiatalok körében az internethasználattal töltött idő. Míg 2011-ben összesen 201, 2012-ben 207 percet töltött az interneten egy átlagos felhasználó, addig 2013 első negyedévében ez az érték már 209 perc, azaz közel három és fél óra. Annak érdekében, hogy az internetet biztonságosan tudják mindennapjaik során alkalmazni, elengedhetetlen, hogy alapos és átfogó ismeretekkel vértezzük fel őket.
 Az elmúlt években a fiatalokkal foglalkozó szakemberek világszerte egy rohamosan és fenyegetően terjedő új problémára kezdték el a figyelmet felhívni, amelyet összefoglalva „cyberbulling”-nek, vagyis internetes zaklatásnak neveznek. A jelenség terjedése és súlyossága okán a KIM is feladatának érzi, hogy minél szélesebb körben tudja elérni a diákokat és minél részletesebben tájékoztatni őket a veszélyekről. 
A cyberbullingről, vagyis az internetes zaklatás fogalmáról már itthon is gyakran esik szó. A tinédzserek körében egyébként sem ritka „szekálást”, kiközösítést a közösségi oldalak, a világháló felhasználásával fokozzák, ráadásul a zaklatott diák az iskola végeztével sem tudja azt maga mögött hagyni, hiszen a világhálón a nap 24 órájában olvashatóak a zaklató üzenetek.
Arra a kérdésre, hogy „a tanév során előfordult-e, hogy megszégyenítettél egy másik diákot, gúnyolódtál egy másik diákon?” – a magyar tanulók 33,1 százaléka igennel válaszolt, amikor 2009-ben átfogó felmérés készült az iskolai erőszakról több mint 4000 diák megkérdezésével. A másik oldalon állónak, a megszégyenítés elszenvedőjének majdnem ugyanennyien érezték magukat: a megkérdezett iskolások 31,9 százaléka. Kiközösítésben elkövetőként 25,5, elszenvedőként 12,7 százalékuknak volt része.
Az előadásról
Minden helyszínen egy háromfős csapat tartja az interaktív foglalkozást. Az előadók maguk is olyan fiatalok, akik életkorban is közel állnak a diákokhoz, az internetezés életük szerves része, ugyanakkor ismerik ennek árnyoldalát is, gyakorló jogászként, vagy pedagógusként. Mind élőben, mind pedig az előadás alatt „Az internet nem felejt” hivatalos Facebook-oldalán is folyamatosan lehet kérdezni, hozzászólni az előadáshoz

A pedagógusok kérésére – akik szerint a felnőttek számára is hasznos lehet az előadás – átdolgozásra került a képzési anyag, és egy újabb kampány keretében 2014. március 3-ától „Gyermekeink a neten” címmel szülők és pedagógusok számára is indult egy előadássorozat a KIM szervezésében, szintén az L-Tender Consulting Kft együttműködésével.